(+40) 756.820.244 - mail@drdoboscalin.ro

Circumcizia

Este interventia de indepartare a pielii preputiale. Se practica la unele populatii din ratiuni religioase.
Alte motive sunt date de existenta unor boli care duc la fimoza si parafimoza, adica aparitia unui inel de scleroza pe piele, care ingreuneaza decalotarea si actul sexual. Diabetul, lichenul scleroatrofic, bolile sexuale sunt cateva din cauzele aparitiei unor fisuri preputiale, care se vor vindeca din ce in ce mai strans in jurul penisului. Desi s-a incercat injectarea cu diverse substante, odata inceput, procesul de scleroza e ireversibil, si in final interventia e singura optiune reala.

Urmare a interventiei penisul devine expus si se poate igieniza mai bine. De asemenea se practica si ca o etapa in terapia ejacularii precoce, dupa interventie crescand durata unui act sexual.

Interventia se face in anestezie locala, dureaza 30 de minute si nu necesita internare. Interventiile se fac cu radioplasma ELLMAN, care asigura o vindecare rapida, iar durerile postoperatorii sunt minime si cedeaza la calmante obisnuite.

Evident ca timp de o luna zona trebuie protejata pentru a-i oferi timp de vindecare. Dar activitatile curente (mers, condus, usoare plimbari) le veti relua imediat dupa operatie.

Circumcizia are diferite beneficii precum impiedicarea infectiilor repetate ale preputului si ale glandului (varful penisului) sau evitarea ingustarii deschiderii preputului (lucru ce ingreuneaza eliminarea urinei) si nu in ultimul rand impiedicarea preputului sa acopere tot varful penisului.