Cantopexia, cunoscută drept operația de modificare a ochilor prin care se pot obține și mult doriții “ochi de pisică”, este o procedură prea putin cunoscută și de altfel, una foarte minuțioasă. Aceasta necesită precizie și se efectuează fie cu anestezie locală, fie cu sedare. Operația durează in jur de o oră și presupune ridicarea colțului exterior al ochilor.

  Efectul principal este de întinerire a fetei, cunoscut fiind faptul că un ochi alungit, cu colțul exterior ridicat este specific tinerelor.

  Când este recomandată cantopexia?

  Cantopexia este recomandată persoanelor cu ochii ușor coborâți, fie din naștere, fie din caza vârstei, fie celor care au suferit alte operații care au dus la un aspect de “ochi rotund” cu expunerea albului de ochi sub iris.

  De asemenea, la procedura de cantopexie pot apela tinerele ce își doresc o schimbare, o privire de felină și o formă alungita/ridicata a ochilor; in engleza acest aspect e cunoscut sub denumirea de “foxy eyes”.

  Recuperare și riscuri

  Perioada de recuperare primară este una scurtă de aproximativ 7 zile, iar rezultatele sunt vizibile imediat prin ridicarea și alungirea formei ochiului. Initial ochii sunt foarte mijiti, însă din acest aspect se pierde o mare parte, așa încât, aspectul se îmbunătățește progresiv în următoarele săptămâni.

  Imediat după intervenția chirurgicală, deoarece interventia este localizata, de obicei vindecarea e rapida: fără vânătăi, fără umflaturi, fără dureri.

  Contraindicațiile procedurii de cantopexie

  Atunci când pacienta/ul au suferințe oculare (conjuctivită sau inflamație a ochilor) recomandăm tratarea lor si apoi se discută oportunitaea acestei intervenții.

  Nu uita, dacă îți dorești să apelezi la această procedură de înfrumusețare ia legătura cu medicul specialist, întreabă-l toate detaliile care te interesează și vezi dacă această intervenție răspunde nevoilor tale.