Vara, toata lumea este preocupata de felul in care arata. Atunci cand dietele drastice si exercitiile fizice nu ajung la rezultatele scontate, interventiile chirurgicale raman alternative sigure si rapide pentru a scapa de surplusul de grasime si piele.
  La nivel mondial, medicii au constatat o crestere a numarului de pacienti care apeleaza la aceste metode chirurgicale de reconturare a anumitor zone ale corpului. Motivele cel mai des invocate de catre pacienti sunt: rezultatele slabe ale dietelor si lipsa timpului pentru a-si crea un program de exercitii fizice.

  Lipoaspiratia, solutia pentru a scapa de grasimea inestetica din zonele greu accesibile
  Lipoaspiratia ajuta la reconturarea siluetei prin indepartarea tesutului adipos din anumite regiuni ale corpului: obraji, gusa, gat, piept, brate, abdomen – talie, solduri, fese, coapse, genunchi, gambe si glezne. Grasimea proprie extrasa prin lipoaspiratie este un material extrem de pretios si de aceea, ea este reutilizata de doctorul Dobos Calin remodelarea altor zone. Un lucru important de stiut este faptul ca „lipoaspiratia nu este eficienta in cazul celulitei sau a obezitatii si nu poate substitui curele de slabire, ci este o modalitate de extragere a depozitelor nedorite de grasime rezistente la dieta sau exercitii fizice. Interventia se poate realiza de una singura sau concomitent cu alte proceduri de chirurgie estetica, precum abdominoplastia, augmentarea mamara sau liftingul mamar”, explica dr. chirurg estetician Calin Dobos.
  Interventia de lipoaspiratie dureaza intre 1-2 ore, in functie de suprafata ce va fi aspirata, iar recuperarea depinde de fiecare persoana in parte. De obicei, dupa aproximativ o saptamana se pot relua activitatile cotidiene, cu mentiunea ca nu sunt recomandate eforturile fizice intense in primele patru saptamani.

  Abdominoplastia, interventia prin care se indeparteaza si pielea in exces
  Abdominoplastia vine in completarea liposuctiei prin inlaturarea pielii si grasimii in exces din regiunea abdomenului. Prin aceasta interventie, muschii abdominali verticali sunt intinsi si intariti, pentru a da aspectul unui abdomen mai ferm si mai plat.
  In functie de complexitatea cazului, abdominoplastia poate dura intre 2 si 4 ore, iar recuperarea dureaza aproximativ la fel ca in cazul lipoaspiratiei. Timp de 3 saptamani, este necesara purtarea unui corset special.
  De stiut: Nicotina afecteaza vascularizarea si vindecarea post-operatorie.

  Exista cateva indicatii preoperatorii, ca de exemplu renuntarea la fumat cu cel putin 1-2 saptamani inainte de interventie si inca 3-4 saptamani, dupa. Nicotina afecteaza direct vascularizatia si vindecarea pielii abdominale, asa ca masurile de precautie nu trebuie ignorate. De asemenea, inainte si dupa operatie nu este recomandata tinerea unei diete stricte, deoarece poate intarzia vindecarea.

  lipoaspiratie dr calin dobos

  Sursa: Pagina de lifestyle