Blefaroplastia inferioară (pleoapa de jos):

  • Transconjunctivală: în cazul pungilor, se îndepărtează excesul de grăsime de sub ochi iar incizia se efectuează pe partea internă a pleoapei, deci nu vor exista cicatrici vizibile. Operația se desfășoară sub anestezie locală sau sedare și durează 30 de minute.
  • Transcutantă: se efecuează o incizie sub gene, până la colțul ochiului. Intervenția se face cu ajutorul anesteziei locale sau sedare și durează aproximativ 60 de minute. Se poate asocia cu liftingul de pomeți 3D sau cu liftingul de sprancene.

IMPORTANT!

Nu se mai practică doar blefaroplastia inferioară cu excizie de piele, din cauza riscului de ectropion (retracția pleoapei inferioare spre în jos cu expunerea albului de ochi). Se asociază cu Lifting 3D (de pomeți) și, eventual, cu cantopexie și lifting de sprâncene.


Recuperarea

Intervențiile chirurgicale se fac cu radioplasma ELLMAN ce favorizează o vindecare rapidă.

Nivelul durerii este minim sau absent de obicei. Firele se scot dupa 6-7 zile iar timp de două săptămâni trebuie evitate activitățile solicitante, care pot ridica tensiunea arterială. Se recomandă purtarea ochelarilor de protecție atunci când ochii sunt expuși la vânt/soare.

Pleoapele se pot colora și umfla, dar pentru câteva zile doar. Rezultatele se pot observa după câteva săptămâni iar cicatricile dispar în timp, de obicei.