Blefaroplastia este interventia chirurgicala care are ca scop indepartarea excesului tegumentar si grasos aflat la nivelul pleoapelor superioare si inferioare.

Aceasta operatie se face daca este cazul, la persoane peste 35 ani.

Operatia este contraindicata in cazul de: afectiuni oftalmologice (delipirea retinei sau glaucomului), boli cardiovasculare, diabet, hipertiroidie.

Interventie la pleoapa superioara:

Interventie la pleoapa superioara se indeparteaza pielea in exces, iar daca este necesar se elimina din grasimea herniata sau fasia din muschiul pleoapei. Incizia va fi ascunsa in santul de deasupra ochiului. Operatia se desfasoara sub anestezie locala si dureaza aproximativ 20-30 de minute.

Interventie la pleoapa inferioara:

–transconjunctivala: in cazul pungilor, se indeparteaza excesul de grasime de sub ochi, iar incizia se efectueaza pe partea interna a pleoapei. In cazul acestui tip de interventie, nu vor exista cicatricii vizibile. Operatia se desfasoara sub anestezie locala si dureaza aproximativ 20 de minute.

–transcutanta: se efecueaza o incizie sub gene, prelungita la 1 cm de la coltul ochiului. Daca este necesar, aceasta interventie se face sub anestezie generala si dureaza aproximativ 60 de minute.

Ridicarea coltului de ochi (cantopexia):

Ridicarea coltului de ochi (cantopexia): aceasta interventie are ca rezultat ochii ”migdalati” sau ridicati. Recuperarea dureaza doua saptamani, iar rezultatul se poate observa dupa o luna de zile.

Recuperarea

Interventiile chirurgicale se fac cu radioplasma ELLMAN, asigurand o sangerare minima si o vindecare rapida.

Nivelul durerii este minim sau absent, dar se pot administra si calmante obisnuite. Firele se scot dupa 4-5 zile, iar timp de doua saptamani trebuie evitate activitatile solicitante, care pot ridica tensiunea arteriala. Se recomanda purtarea ochelarilor de protectie atunci cand ochii sunt expusi la vant/soare.

Trebuie cunoscut faptul ca pleoapele se coloreaza si se umfla, dar nu afecteaza vederea. Rezultatele se pot observa dupa cateva saptamani, iar cicatricile se estompeaza in timp.