Cearcanele reprezinta o problema pentru majoritatea femeilor, dar a barbatilor, iar din aceasta cauza apeleaza la diferite trucuri pentru a le acoperi. De cele mai multe ori, rezultatele nu sunt cele mai bune.

Cearcanele pot fi mostenite sau congenitale, dar sunt si factori care influenteaza aparitia lor, precum trecerea timpului, reducerea tesutului adipos, dar si dietele de slabit, somn insuficient.

In ce consta interventia?

Corectarea cearcanelor a devenit una dintre cele mai cautate interventii estetice ale momentului. Interventia consta in injectarea de acid hialuronic sau grasime proprie in zona cu probleme.

IMPORTANT!

Aceasta interventie se poate sub anestezie generala sau locala.

Cu acid hialuronic special pentru cearcane, rezultatele se mentin intial in jur de 1 an, iar dupa mai multe injectari, ajung sa tina peste 2-3 ani.

Umplerea cu grasime trebuie, de asemenea, repetata de cateva ori la un interval de 4-6 luni, insa rezultatul este considerat pe viata. Interventia aduce si o decolorare a zonei.

Exista si varianta unui lifting medio-facial 3D cu blefaroplastie inferioara (umplerea santurilor prin reasezarea tesuturilor vecine si repozitionarea grasimii). Nu se mai practica doar blefaroplastia inferioara din cauza riscului de ectropion (retractia pleoapei inferioare spre in jos cu expunerea albului de ochi).

Rezultatele se pot oberva imediat dupa interventie prin estomparea cearcanelor si disparitia pielii obosite.