Este o chirurgie adresata organelor genitale externe. Interactiunile mult mai frecvente dintre oameni, inclusiv in intimitatea fizica, informatiile vehiculate azi cu mult mai mare viteza si dezinhibare, au dus la constientizarea diferentelor intre indivizi de acelasi sex. Asta a facut pe unii, mai putin multumiti, sa caute solutii de a regasi confortul si in aceste zone. Asa a aparut o noua ramura a esteticii – rejuvenarea, intinerirea, infrumusetarea sau modelarea zonelor intime masculine.

Alungire penis

In ce consta interventia de alungire de penis?

Alungirea penisului se realizeaza prin interventia asupra ligamentului care fixeaza penisul de pubis si consta in alungirea lui. Dureaza cam 30 de minute si se recomanda a se face in anestezie generala, desi se poate realiza si in anestezie locala.

IMPORTANT!

Dupa interventia de alungire a penisului, repaosul sexual este obligatoriu timp de 4 saptamani. Rezultatele devin vizibile dupa aproximativ 1 zi de la interventia chirurgicala.

Se recomanda exercitii de mentinere a rezultatului, la fel sau chiar mai importante decat interventia, pe o perioada de 2-3 luni.

Îngroșare penis

In ce consta interventia de îngroșare penis?

La fel ca si interventia de alungire a penisului, cea de ingrosare este una dintre cele mai cautate interventii chirurgicale destinate barbatilor. Prin aceasta metoda, circumferinta penisului se mareste cu pana la 3 cm, insa rezultatele sunt temporare.

Metoda de ingrosare a penisului se realizeaza fie prin injectarea cu grasime proprie, fie prin injectarea de acid hialuronic. Interventia consta in lipoaspiratia grasimii proprii dintr-o zona a corpului si injectarea acesteia in mod egal la nivelul penisului ori injectarea directa a acidului hialuronic.

IMPORTANT!

Dupa interventia de ingrosare a penisului, repaosul sexual este obligatoriu timp de 4 saptamani. Rezultatele devin vizibile imediat dupa interventia chirurgicala.

In general, interventia se realizeaza sub anestezie locala.

Circumcizia

Circumcizia, una dintre cele mai vechi si raspandite operatii chirurgicale din lume, este o interventie de indepartare a pielii preputiale, ce se practica la unele populatii din motive religioase.

In ce consta interventia?

Interventia de circumcizie consta in indepartarea partiala sau totala a pielii ce acopera preputul. Interventia se realizeaza sub anestezie locala de obicei, dureaza 30 de minute si nu necesita spitalizarea pacientului. Imediat dupa operatia de circumcizie, pacientul pate conduce masina.

IMPORTANT!

Scopul interventiei este acela de a igieniza mai bine zona si se practica si ca o etapa in terapia ejacularii precoce. Un avantaj implicit al interventiei de circumcizie este acela ca reduce sansele aparitiei cancerului la penis. Aceasta interventie se poate realiza la orice varsta, chiar si la bebelusi.

Un avantaj al acestei interventii, la fimozele stranse cronice, este acela ca prelungeste pensiul cu pana la 2 cm.
Interventia se face cu pensa cu radioplasma ELLMAN, care favorizeaza o vindecare rapida.

Penis „ascuns”

Acumularea unei grasimi in zona pubiana, la radacina penisului, face ca o parte din acesta sa fie ascuns. Chirurgia estetica introduce o interventie care are ca scop indepartarea grasimii si a pielii in exces din aceasta zona.

In ce consta interventia?

Indepartarea grasimii din zona penisului se realizeaza printr-o liposuctie, iar daca zona prezinta si un exces de piele, atunci interventia se realizeaza impreuna cu o plastie de reducere cutanata.

IMPORTANT!

Acest tip de operatie nu este una dureroasa, are un rezultat estetic vizibil imediat si se face cu ajutorul anesteziei locale.

Majoritatea barbatilor care se confrunta cu aceasta problema nu sunt multumiti de calitatea vietii sexuale. Un avantaj al acestei interventii este acela ca prelungeste pensiul.