Este o chirurgie adresată organelor genitale externe. Interacțiunile mult mai frecvente între oameni, inclusiv în intimitatea fizică, informațiile vehiculate azi cu mult mai mare viteză și dezinhibare, au dus la conștientizarea diferențelor între indivizii de același sex. Asta a făcut pe unii, mai puțin mulțumiți, să caute soluții pentru a regăsi confortul și în aceste zone. Așa a apărut o nouă ramură a esteticii – rejudecarea/întinerirea, înfrumusețarea sau modelarea zonelor intime.

De fapt, intervenții asupra zonei genitale se practicau de mult timp la unele triburi africane, precum și la arabi sau evrei, dar aveau un caracter religios. Azi, se fac din rațiuni estetice, uneori de igiena și pentru a crește plăcerea în timpul actului sexual.

IMPORTANT!

După intervențiile asupra organelor genitale externe, repaosul sexual este obligatoriu timp de 2-4 săptămâni. Intervențiile se fac cu pensa cu radioplasmă ELLMAN, care favorizează o vindecare rapidă.

Circumcizia

Circumcizia, una dintre cele mai vechi și răspândite operații chirurgicale din lume. Este o intervenție de îndepărtare a pielii prepuțiale, ce se practică la unele populații din motive religioase.

Intervenția de circumcizie constă în îndepărtarea parțială sau totală a pielii ce acoperă capul penisului Intervenția se realizează sub anestezie locală iar de obicei durează 30 de minute și nu necesită spitalizarea pacientului.

Imediat după operația de circumcizie, pacientul poate conduce mașina.

Scopul intervenției este:

  • de a igieniza mai bine zona
  • ca o etapă în terapia ejaculării precoce

Un avantaj implicit al intervenției de circumcizie este acela că reduce șansele apariției cancerului la penis.

Această intervenție se poate realiza la orice vârstă, chiar și la bebeluși.

IMPORTANT!

Repaosul sexual este obligatoriu timp de 4 săptămâni.

Îngroșare penis

Este una dintre cele mai căutate intervenții chirurgicale destinate bărbaților. Prin această metodă, circumferința penisului se mărește cu până la 3 cm, însă necesită mai multe ședințe.

Metoda de îngroșare a penisului se realizează prin injectarea de:

  • grăsime proprie
  • acid hialuronic

Distribuite cât mai uniform in jurul penisului.

Injectarea se face în PIELEA acoperitoare, nu în penis.

Indiferent de metodă, necesită mai multe ședințe. Nu este un număr fix sau un interval fix. Variază în funcție de evoluție și de cât durează efectul. De la o ședință la alta, timpul dintre ședințe poate crește până la 5 ani.

În general, intervenția se realizează sub anestezie locală. Intervenția cu grăsime durează 1 oră iar cea cu acid hialuronic 15 minute. Rezultatele devin vizibile imediat după intervenția chirurgicală.

IMPORTANT!

După intervenția de îngroșare a penisului, repaosul sexual este obligatoriu timp de 4 săptămâni.

Alungire penis

Alungirea penisului se realizează printr-o incizie deasupra bazei lui. Intervenția este asupra ligamentului care fixează penisul de pubis și constă fie în dezintegrarea, fie secționarea lui. Durează cam 30 de minute și se recomandă a se face în anestezie generală, deși se poate realiza și în anestezie locală.

Rezultatele devin vizibile după aproximativ o zi de la intervenția chirurgicală, dar rezultatul final se apreciază la 3 luni. Nu întotdeauna acest rezultat intraoperator se va menține!

Se recomandă exerciții de menținere a rezultatului, la fel sau chiar mai importante decât intervenția, pe o perioada de 2-3 luni.

IMPORTANT!

Repaosul sexual este obligatoriu timp de 4 săptămâni.

Penis „ascuns”

Acumularea unei grăsimi în zona pubiană, la rădăcina penisului, face ca o parte din acesta să fie ascuns, deci mai scurt. Chirurgia estetică introduce o intervenție care are ca scop îndepărtarea grăsimii și a pielii în exces din această zonă.

Îndepărtarea grăsimii din zona penisului se realizează printr-o liposucție iar dacă zona prezintă și un exces de piele, atunci intervenția se realizează împreună cu o plastie de reducere cutanată.

Acest tip de operație nu este una dureroasă. Are un rezultat estetic vizibil imediat și se face cu ajutorul anesteziei locale, de obicei. Un avantaj al acestei intervenții este acela că prelungește penisul.

IMPORTANT!

Repaosul sexual este obligatoriu timp de 2-4 săptămâni.