Este o chirurgie adresată organelor genitale externe. Interacțiunile mult mai frecvente între oameni, inclusiv în intimitatea fizică, informațiile vehiculate azi cu mult mai mare viteză și dezinhibare, au dus la conștientizarea diferențelor între indivizii de același sex. Asta a făcut pe unii, mai puțin mulțumiți, să caute soluții pentru a regăsi confortul și în aceste zone. Așa a apărut o nouă ramură a esteticii – rejuvenarea/întinerirea, înfrumusețarea sau modelarea zonelor intime.

IMPORTANT!

După intervențiile asupra organelor genitale externe, repaosul sexual este obligatoriu timp de 2-4 săptămâni. Intervențiile se fac cu pensa cu radioplasmă ELLMAN, care favorizează o vindecare rapidă.

Labioplastia (labia mică)

Labioplastia este intervenția ce se realizează la nivelul labiilor, atunci când sunt prea mari și devin vizibile în momentul în care persoana poartă un costum de baie sau un pantalon strâmt. Uneori așa se dezvoltă, alteori în urma sarcinii cresc excesiv.

Această intervenție presupune realizarea unei excizii a pielii și semi-mucoasei. În plus, mai presupune și reconstruirea acestora la dimensiunile dorite.

Un aspect important în ceea ce privește intervenția este simetria labiilor. Sunt asimetrice la toată lumea, în grade variabile. După intervenție vor fi mai mici, mai asemănătoare, dar mici diferențe vor mai exista, nesesizabile de majoritatea.

De reținut!

 • Această operație estetică îmbunătățește aspectul labiilor fără a afecta funcția acestora.
 • Nu afectează în niciun fel desfășurarea normală a actului sexual sau o viitoare sarcină.
 • Operația de labioplastie durează 30 de minute, de obicei.
 • Intervenția se realizează sub anestezie locală.
 • Zona va fi, probabil, umflată și cu porțiuni colorate vinețiu 5-10 zile.
 • Durerile sau disconfortul apărute sunt minore și dispar cu ajutorul calmantelor, de obicei.
 • În 2 zile puteți conduce mașina și face plimbări de scurtă durată. Recuperarea e ușoară.
 • În perioada postoperatorie, se recomandă o igienă specială.
 • Intervenția de labioplastie e indicat să se realizeze după menstruație.
 • Aproape întotdeauna se asociază cu labioplastia.

IMPORTANT!

Repaosul sexual este obligatoriu timp de 4 săptămâni.

Clitoroplastia

Clitoroplastia este o intervenție chirurgicală ce se realizează la nivelul zonei intime și constă în reducerea excesului de piele din zona clitorisului.

Prin această intervenție, se realizează o creștere a ariei de excitabilitate a acestui organ și, implicit, o creștere și o prelungire a intensității orgasmului.

Deși este un subiect tabu, clitoroplastia are ca scop îmbunătățirea calității vieții sexuale și nu are la bază neapărat o problemă medicală. Aproape întotdeauna se asociază cu labioplastia.

IMPORTANT!

Repaosul sexual este obligatoriu timp de 2-4 săptămâni.

Stimularea punctului G

În categoria operațiilor estetice dedicate îmbunătățirii zonei intime și a vieții sexuale intră și injectarea punctului G cu acid hialuronic, PRP sau grăsime proprie. În urma intervenției de stimulare a punctului G, acesta devine mai accesibil și mai receptiv la plăcere. Rezultatul intervenției este vizibil după doar câteva zile.

Acest tip de intervenție chirurgicală constă în ridicarea zonei în care se află punctul G, care îl va face mult mai ușor de găsit. Finalitatea constă în mărirea stării de excitabilitate din timpul actului sexual, creșterea în intensitate a orgasmului și, implicit, îmbunătățirea vieții sexuale.

Acest tip de intervenție nu se realizează pentru remedierea unei probleme de sănătate, ci pur și simplu pentru îmbunătățirea vieții sexuale. Pentru rezultate mai bune, injectarea cu acid hialuronic în punctul G se recomandă împreună cu intervenția de labioplastie/clitoroplastie.

Această intervenție se realizează cu anestezie locală.

IMPORTANT!

Repaosul sexual este obligatoriu timp de 2 săptămâni.

Vulvoplastia (labia mare)

Când labiile mari (vulvele) devin prea mari se poate face reducerea dimensiunii lor fie cu anestezie locală, fie asociată cu sedare. Sau când vulva devine prea flască, atrofiată, fără tonus, se poate injecta fie grăsime proprie, fie acid hialuronic. Se reface volumul și tonusul lor. Necesită mai multe ședințe iar timpul dintre ședințe poate crește până la 5 ani. Frecvent se asociază cu labio/clitoroplastia.

IMPORTANT!

Repaosul sexual este obligatoriu timp de 2-4 săptămâni.

Rejuvenarea vaginală

 1. Vaginoplastia

Unele femei se plâng de faptul ca nu mai simt la fel ca înainte în timpul actului sexual. Uneori pur și simplu, alteori după naștere au aceastp impresie și una din cauze poate fi lărgirea vaginului.

Există această intervenție chirurgicală care are scopul de a micșora vaginul lărgit, mai ales după naștere.

Intervenția poate interesa doar intrarea vaginului și încă câțiva cm după, sau, pe toată lungimea vaginului. Pentru un rezultat mai stabil se recomanda îngustarea pe toata lungimea vaginului. Rezultatul poate fi pe viață, așa încât e considerat stabil pe termen lung.

IMPORTANT!

Repaosul sexual este obligatoriu timp de minim 4 săptămâni.

 1. Rejuvenarea cu grăsime proprie sau acid hialuronic

Constă în injectarea de grăsime în peretele vaginului. Are ca efect atât micșorarea cavității vaginale, cat și creșterea sensibilității și plăcerii sexuale.

Necesită mai multe ședințe iar timpul dintre ședințe poate crește până la 5 ani, așa încât e considerat stabil pe termen mediu.

IMPORTANT!

Repaosul sexual este obligatoriu timp de 2-4 săptămâni.

 1. Rejuvenarea cu laser sau radiofrecvență

Cu un fascicul laser sau radiofrecvență se arde superficial mucoasa vaginală, în speranța că va determina strângerea vaginului (vaginal tightening).

Pe lângă acea arsură superficială, se produce însă și un edem (umflare) și uscăciunea mucoasei care pot persista luni de zile.

Din păcate însă, efectul este temporar, de doar câteva luni!

Trebuie repetată, însă nu mai devreme de 1 an, pentru că e riscant să ardem des mucoasa vaginală, așa încât rezultatul este considerat instabil!

IMPORTANT!

Repaosul sexual este obligatoriu timp de 4 săptămâni.

Lifting pubian

Din dorința de a arăta cât mai bine, marea majoritate a femeilor care aleg să își facă o astfel de intervenție consideră că umflătura care acoperă osul pubian este inestetică. Aceasta denivelare la nivelul zonei pubiene poate apărea și ca urmare a modificărilor presupuse de o sarcină și, implicit, de naștere.

Liftingul pubian este o intervenție ce constă în repoziționarea zonei intime, îndepărtarea grăsimii și a pielii în exces și întinderea zonei pubiene.

Pentru un rezultat mai bun, pe lângă liftingul pubian, se recomandă și realizarea unei liposucții a zonei.

La fel ca celelalte operații estetice ale zonei intime, liftingul pubian nu doar că îmbunătățește aspectul zonei, ci și calitatea vieții sexuale. Liftingul pubian poate realiza și verticalizarea vulvei și redarea tonusului genital.

IMPORTANT!

Repaosul sexual este obligatoriu timp de 2 săptămâni.