Este o chirurgie adresata organelor genitale externe. Interactiunile mult mai frecvente dintre oameni, inclusiv in intimitatea fizica, informatiile vehiculate azi cu mult mai mare viteza si dezinhibare, au dus la constientizarea diferentelor intre indivizi de acelasi sex. Asta a facut pe unii, mai putin multumiti, sa caute solutii de a regasi confortul si in aceste zone. Asa a aparut o noua ramura a esteticii – rejuvenarea, intinerirea, infrumusetarea sau modelarea zonelor intime feminine.

Clitoroplastia

Clitoroplastia este o interventie chirurgicala ce se realizeaza la nivelul zonei intime si consta in reducerea excesului de piele din zona clitorisului. Prin aceasta interventie, se realizeaza o crestere a ariei de excitabilitate a acestui organ si implicit o crestere si o prelungire a intensitatii orgasmului. Desi este un subiect tabuu, clitoroplastia are ca scop imbunatatirea calitatii vietii sexuale si nu are la baza neaparat o problema medicala.

Labioplastia

Imbunatatirea aspectului zonei intime a devenit un punct de interes pentru tot mai multe femei. Labioplastia este interventia ce se realizeaza la nivelul labiilor, atunci cand sunt prea mari si devin vizibile in momentul in care persoana poarta un costum de baie sau un pantalon stramt. In alte cazuri, labia mare poate avea un aspect cazut, flasc, ceea ce poate genera un sentiment de inferioritate si poate avea un efect negativ asupra psihicului.

In ce consta interventia de labioplastie?

Aceasta interventie presupune realizarea unei incizii in zona labiilor, excizarea cantitatii de piele in plus si reconstruirea acestora la dimensiunile dorite. Un aspect important in ceea ce priveste interventia este simetria labiilor.

Avantaje

Aceasta operatie estetica imbunatateste aspectul labiilor fara a afecta functia acestora.
Nu afecteaza in niciun fel desfasurarea normala a actului sexual sau o viitoare sarcina.
Operatia de labioplastie nu dureaza mai mult de 30 de minute.
Interventia de labioplastie se realizeaza, de obicei, sub anestezie locala.

IMPORTANT!

Zona va fi probabil umflata si cu portiuni putin vinete o perioada.
Durerile sau disconfortul aparute dispar cu ajutorul calmantelor.
In perioada postoperatorie, se recomanda o igiena intima riguroasa.
Se recomanda reluarea activitatii sexuale dupa aproximativ 4 saptamani.
Interventia de labioplastie trebuie sa se realizeze in afara perioadei menstruale.
Interventia se face cu pensa cu radioplasma ELLMAN, care favorizeaza o vindecare rapida.

Lifting pubian

Din dorinta de a arata cat mai bine, majoritatea femeilor care aleg sa isi faca o astfel de interventie considera ca umflatura care acopera osul pubian este inestetica. Aceasta denivelare la nivelul zonei pubiene poate aparea si ca urmare a modificarilor presupuse de o sarcina si implicit de nastere.

In ce consta aceasta interventie?

Liftingul pubian este o interventie ce consta in repozitionarea zonei intime, indepartarea grasimii si a pielii in exces si intinderea zonei pubiene.

IMPORTANT!

Pentru un rezultat mai bun, pe langa liftingul pubian se recomanda si realizarea unei liposuctii a zonei.
La fel ca si celelalte operatii estetice ale zonei intime, liftingul pubian nu doar ca imbunatateste aspectul zonei, ci si calitatea vietii sexuale.
Liftingul pubian poate realiza si verticalizarea vulvei si redarea tonusului genital.
Interventia se face cu pensa cu radioplasma ELLMAN, care favorizeaza o vindecare rapida.

Stimularea punctului G

In categoria operatiilor estetice dedicate imbunatatirii zonei intime si a vietii sexuale intra si injectarea punctului G cu acid hialuronic sau grasime proprie. In urma interventiei de stimulare a punctului G, acesta devine mai accesibil si mai receptiv la placere. Rezultatul interventiei este vizibil dupa doar cateva zile.

In ce consta interventia?

Acest tip de interventie chirurgicala consta in ridicarea zonei in care se afla punctul G, care-l va face mult mai usor de gasit. Finalitatea consta in marirea starii de excitabilitate din timpul actului sexual, cresterea in intensitate a orgasmului si implicit imbunatatirea vietii sexuale.

IMPORTANT!

Acest tip de interventie nu se realizeaza pentru remedierea unei probleme de sanatate, ci pur si simplu pentru imbunatatirea vietii sexuale.
Pentru rezultate mai bune, injectarea cu acid hialuronic in punctul G se recomanda impreuna cu interventia de labioplastie/clitoroplastie.
Aceasta interventie se realizeaza cu anestezie locala.