Termenul de “conturarea corpului” este extrem de bine cunoscut în lumea medicală iar introducerea acestui concept a adus numeroase beneficii pentru pacienți.

Forma și conturul corpului îți definesc aspectul. Corpul cu care te-ai născut poate, sau nu, să aibă formele sau musculatura pe care o dorești.

Atunci când exercițiul fizic sau dieta nu te ajută sau în urma unor tulburări de dezvoltare sau când trecerea timpului a lăsat urme vizibile, ori după sarcină, chirurgia îți poate îmbunătăți aspectul fizic.

Chirurgia corpului în ansamblul ei și a siluetei în mod particular a înregistrat un beneficiu imens prin introducerea lipoaspirației, progresul cel mai important realizat de chirurgia estetică în ultimii ani. Aspirarea grăsimii a revoluționat chirurgia conturului corporal, fiind considerată în prezent unica metodă eficace de îndepărtare a depozitelor adipoase dizgrațioase, indiferent unde sunt localizate acestea și fără a lăsa cicatrice.

A urmat injectarea de grăsime proprie ca una din soluțiile de reconturare a zonelor insuficiente, dar trebuie să știi că mai întâi trebuie să ai zone cu exces de grăsime, de unde se va recolta. Apoi urmează prepararea și apoi injectarea grăsimii recoltate, în zonele de interes.

O altă metodă este injectarea de diverse substanțe fabricate de om. Aici trebuie știut că puține sunt substanțele care au aprobare pentru așa ceva și sunt resorbabile:

  • Acidul Hialuronic
  • Los Deline (Aqua filling)

Implanturile siliconice pentru conturarea corpului sunt concepute să schimbe aspectul pieptului, bicepșilor, gambelor sau feselor. Au variate mărimi și forme, adaptate diverselor situații clinice. Este important să rețineți că mărimea implantului este limitată de anatomia proprie. Implanturile sunt poziționate astfel încât să nu se deplaseze iar mușchii care le înconjoară se vor întinde pentru a le îngloba confortabil în următoarele luni.

Pentru fiecare tehnică de implantare, cicatricile sunt ascunse în șanțuri sau în zone în care sunt dificil de detectat și de asemenea se vor estompa considerabil în timp, făcându-le aproape imperceptibile.