Ginecomastia vizeaza cresterea in volum a glandei mamare la barbati, afectiune ce poate aparea din cauza unor dezechilibrari hormonale sau pur si simplu, datorita mostenirii genetice. Aceasta afectiune este una extrem de serioasa si poate afecta atat increderea in sine, cat si desfasurarea unor activitati fizice normale. In acest caz, singura solutie de eliminare a problemei ramane chirurgia estetica.

Ce este ginecomastia?

Ginecomastia se caracterizeaza prin exces de grasime in zona pectorala, dezvoltare excesiva a tesutului glandular sau ca o combinatie a celor doua, putand fi prezenta la unul sau la ambii sani. Poate aparea la orice varsta si poate fi cauzata de schimbari hormonale, ereditate sau obezitate. De asemenea, s-a observat o stransa legatura intre ginecomastie si consumul de droguri, alcool, sau medicamente ce contin estrogen si steroizi.

Cum se realizeaza interventia?

Ginecomastia se poate realiza prin lipoaspiratie sau prin tehnica exciziei, in cazul in care cresterea volumului sanilor este datorata excesului de tesut glandular. De asemenea, exista si posibilitatea asocierii celor doua tipuri de interventii, aceasta fiind cea mai frecventa situatie.

Recuperarea postoperatorie

In urma operatiei de corectie a ginecomastiei este necesara purtarea unui corset pentru a favoriza vindecarea timp de 2-4 saptamani. De asemenea, este necesara spitalizarea postoperatorie timp de 1-2 zile. Rezultatul este permanent in majoritatea cazurilor si este vizibil imediat, imbunatatindu-se in lunile urmatoare. Vor exista dureri, insa acestea vor fi minime si vor ceda la calmante obisnuite, iar in cateva zile se pot relua activitatile obisnuite.

IMPORTANT!

Interventiile se pot face atat in anestezie locala cat si generala, in functie de anvergura operatiei.

Durerile sunt minime si cedeaza la calmante obisnuite.

Se evita eforturile intense pentru o luna.