Intervenția de ridicare a sânilor se asociază cu introducerea implanturilor. Umple polul superior al sânului și dă un plus de fermitate. În această procedură întâi se aplică implanturile iar mai apoi se îndepărtează excesul de piele și se repoziționează areolele mamare.

Lifting asociat cu implantul mamar, dar doar pentru că implantul mamar singur NU ridică sânii lasați!

Dacă mărimea sânilor vă mulțumește, de ce să punem un implant care doar îi face mai grei cu 300-400 de grame? De ce să “scoatem” din glanda mamară, care e ușoară și să “punem” un corp străin mai greu și care poate: să se rotească, să fie respins, să se deplaseze etc.?

Se face de obicei când sânii sunt goi și lăsați, nu mari și lăsați.

ATENȚIE!

Când se pune implant, liftingul nu e la fel de eficient ca atunci când se face singur. Din cauza implantului nu se poate repoziționa glanda mamară. E posibil ca, în funcție de cât de moale e sânul, în următorii 2 ani să observați o tendință de a se lăsa iar polul inferior al sânului! Din cauza implantului, sânii devin mai grei și tind să tragă de sân în jos.

Alegerea corectă a tipurilor de implanturi este importantă, deoarece sânii trebuie să fie în armonie cu restul corpului. Alegerea lor se face cu ajutorul medicului care urmează să realizeze intervenția chirurgicală. Intervenția se face în sedare/anestezie generală și durează 2 ore.

Intervenția se face cu un aparat cu radio plasmă, ELLMAN, care favorizează o vindecarea rapidă.

Majoritatea pacientelor:

  • în 4 ore se pot plimba, pot ridica mâinile, se pot îmbrăca și alimenta singure
  • în 2 zile pot ieși la plimbare
  • în 4-6 zile pot conduce mașina
  • NU au drenaj

Recomandări post-operatorii:

  • internare 1 noapte după intervenție
  • purtarea unei bustiere/sutien fără întăritură tot timpul vieții
  • evitarea efortului fizic, sportului, ridicării de greutăți mai mari pentru minimum 6 săptămâni
  • evitarea căldurii pe zona operată pentru 3 luni

IMPORTANT!

Este posibil ca odată cu trecerea timpului, din cauza greutății implanturilor, sânii să se lase iar și să fie nevoie de o nouă intervenție de ridicare.