Imbatranirea faciala consta in lasarea tesuturilor la nivelul fetei, pierderea de volum, iar cu trecerea timpului stratul de piele isi pierde din elasticitate si din pozitionarea ferma si tinereasca. In functie de necesitatile pacientilor, fiecare tehnica abordata este diferita si este discutata pentru a se lua decizia cea mai potrivita.

Tipuri de lifting

Liftingul centro-facial 3D se realizeaza prin ridicarea obrazului/pometilor din portiunea de mijloc a fetei si prin repozitionarea acestuia in partea de sus. Vizeaza regiunea dintre pleoapa inferioara si coltul gurii. Se realizeaza cu fire resorbabile sau implanturi mici resorbabile cu dinti. Acestea ajuta la mentinerea pometilor in noua pozitie. Inciziile sunt minime si ascunse in par, gura si colt de ochi.

Liftingul facial inferior (clasic) este indicat in intinerirea treimii inferioare a fetei, unde apar probleme precum: adancirea santurilor in obraji si in jurul gurii, pielea cazuta in exces la nivelul obrajilor, liniei mandibulei si gatului. Inciziile sunt cele clasice, in interiorul si spatele urechii.

Liftingul frontal consta in eliminarea ridurilor si ameliorarea ridurilor de expresie. Exista mai multe tehnici, dar cea mai eficienta implica realizarea unei incizii care se intinde intre urechi de-a lungul regiunii coronare a capului. Interventia dureaza aproximativ doua ore, iar rezultatul final este un aspect intinerit si mai placut.

Liftingul temporal/de sprancene consta in ridicarea externa a sprancenelor prin realizarea inciziei la nivelul tamplelor si a scalpului. Interventia dureaza aproximativ o ora si se poate face si in anestezie locala.

Implantele faciale se realizeaza pentru a reface volumul unei anumite zone ale fetei (pometi si barbie). Implantele sunt realizate din silicon, uneori modelabil, iar acest tip de interventie se poate face cu anestezie locala. Operatia dureaza cel mult o ora.

Lifting cu sau fara muschi (SMAS)?

Fara ridicarea si intinderea muschilor, rezultatul e mai scurt – 2-3 ani.

Prin ridicarea muschilor, rezultatul devine spectaculos, iar intinerirea poate fi chiar si de 10 ani!

In ce consta interventia?

  • minilifting: incizia se realizeaza doar in jurul urechii;
  • lifting complet: incizia se prelungeste pe linia parului si spre ceafa. Pielea si muschii superficiali ai mimicii se ridica, se ascensioneaza si se fixeaza, iar excesul de piele este indepartat;
  • liftingul gatului: este necesara o incizie in partea inferioara a barbiei, se tensioneaza pielea si muschii si se sculpteaza grasimea in exces.

Sfaturi pentru recuperare

Zonele incizilor se acopera cu bandaje sau leucoplast special, avand scopul de a grabi vindecarea si de a asigura protectie. Durerile sunt minime sau inexistente si se pot utiliza calmante obisnuite.

Trebuie cunoscut faptul ca in cazul oricarei operatii mentionate mai sus se simte un anumit disconfort, apar umflaturi si vanatai ale fetei si in jurul ochilor. Firele se scot dupa o saptamana si se recomanda evitarea activitatii fizice pentru inca doua/trei saptamani.

In urma interventiei, vor exista cicatrici permanente, dar nu vor fi la vedere. Primele rezultatele se pot observa in doua-trei saptamani de la operatie, iar rezultatele finale pana 3 luni.

IMPORTANT!

Un lifting facial nu poate opri procesul de imbatranire, ci poate sa redea semnificativ aspectul tineresc al pielii.

Liftingul facial se realizeaza in general sub anestezie generala sau locala, in functie de sensibilitatea fiecarui pacient.

Este o interventie rapida,iar rezultatele sunt vizibile dupa 2-3 saptamani de la operatie.