Lipoaspiratia ajuta la reconturarea siluetei prin indepartarea tesutului adipos din anumite regiuni ale corpului: obraji, gusa, gat, piept, brate, abdomen – talie, solduri, fese, coapse, genunchi, gambe si glezne.

Un lucru important de stiut este faptul ca lipoaspiratia nu este eficienta in cazul celulitei sau a obezitatii si nu poate substitui curele de slabire, ci este o modalitate de extragere a depozitelor nedorite de grasime rezistente la dieta sau exercitii fizice. Interventia se poate realiza de una singura sau concomitent cu alte proceduri de chirurgie estetica precum abdominoplastia, augmentarea mamara sau liftingul mamar.

Durata interventiei

1 – 2 ore, in functie de suprafata ce va fi aspirata.

Ai nevoie de o marire a sanilor cu implant daca…

 • Te deranjeaza depozitele de grasime din anumite zone ale corpului.
 • Te nemultumeste aspectul anumitor parti ale corpului tau.
 • Ai o greutate stabila, relativ normala, dar vrei sa scapi de de grasimea consistenta care inca persista in anumite zone, desi ai o dieta echilibrata si practici regulat exercitii fizice.
 • Pur si simplu iti doresti o imbunatatire a aspectului tau fizic.

Precizari

Metodele care utilizeaza caldura (laser, ultrasunete, radiofrecventa), vibratiile (vibrolipoaspiratia) sau presiunea excesiva (waserlipo, body-jet) DISTRUG celula adipoasa si, ca urmare, NU mai poate fi re-injectata cu succes in alte zone. Consider ca grasimea proprie e un material extrem de pretios, care trebuie reutilizat pentru remodelarea altor zone de trup (fata, sani, fese, gambe etc.).

Caldura, vibratiile sau presiunea excesiva reduc supravietuirea celulei adipoase, motiv pentru care rezultatele transferului cu aceste aparate sunt foarte slabe.

Metoda clasica aduce maxim de supravietuire a celulelor adipoase, cu rezultate de modelare ce se mentin posibil pe viata, eventual chiar si dupa cure de slabire.

Prefer metoda de liposculptura prin care luam execesul de grasime de unde nu il dorim si il transferam unde e nevoie si unde va mentine formele si dupa scaderi in greutate.

Etapele procedurii de lipoaspiratie

 1. Anestezia (generala sau locala)
 2. Realizarea inciziilor
 3. Injectarea unei substante care sa ajute la scaderea sangerarii si la fragmentarea grasimii
 4. Aspirarea grasimii
 5. Pansamente – corset

Sfaturi pentru perioada de recuperare

 • Este necesara spitalizarea timp de 24 ore in cazul lipoaspiratiilor mici (maxim 2-3 litri de grasime) si pana la 2-3 zile in cazul lipoaspiratiilor mai mari.
 • Uneori se plaseaza tub de dren pentru cateva zile care sa indeparteze fluidele ce se pot acumula postoperator.
 • Timp de 2-3 saptamani este necesara purtarea unui corset compresiv care care sa reduca sangerarea si umflarea si sa ajute pielea sa se stranga.
 • Este necesar masajul postoperator, care sa previna aparitia denivelarilor la nivelul zonelor aspirate.
 • Activitatea cotidiana poate fi reluata dupa aproximativ o saptamana.
 • Activitatile fizice si eforturile intense trebuie evitate in primele 4 saptamani dupa interventie.
 • Trebuie respectate indeaproape indicatiile medicului, care de cele mai multe ori includ: metodele de ingrijire a zonei operate, medicamente pentru reducerea durerii si a riscului de infectii si prezentarea la controalele postoperatorii.

Indicatii preoperatorii

 • Este interzis sa beti apa sau sa mancati cu 6 ore inainte de interventie.
 • Este bine sa renuntati la fumat cu cel putin 1-2 saptamani inainte de interventie.
 • Administrarea aspirinei sau medicamentelor care contin aspirina trebuie intrerupta cu 2 saptamani inainte de interventie.
 • In cazul inflamatiilor/infectiilor de orice fel, discutati cu medicul imediat.
 • Orice problema medicala anterioara sau prezenta trebuie discutata cu medicul estetician.

IMPORTANT!

Lipoaspiratia nu este un tratament pentru celulita sau obezitate si nu previne cresterea ulterioara in greutate. Nu pt fi aspirate toate celulele adipoase din organism iar cele ramase isi pot mari volumul daca mancati nesanatos si nu faceti miscare. Asadar, un regim ordonat si sanatos, dar si exercitiile fizice regulate sunt absolut necesare pentru a mentine rezultatul.