Mentoplastia (chirurgia bărbiei) este intervenția de modelare a bărbiei fie prin micșorare, fie prin mărire – augumentare.

Mentoplastia de micșorare

Dacă bărbia este proeminentă și/sau lungă, se poate reduce fie din înălțimea bărbiei, fie din proiecția anterioară, fie în ambele planuri.

În general oferă un caracter mai feminin feței.

De obicei se face în anestezie locală, rar cu sedare și durează 20 de minute. Incizia e în interiorul gurii, deci nu lasă cicatrici vizibile.

Durerile sunt minime sau inexistente și se pot utiliza calmante obișnuite.

Se simte un anumit disconfort, pot apărea umflături și vânătăi în zonă. Firele se scot după o săptămână și se recomandă evitarea activității fizice pentru încă 4 săptămâni.

Mentoplastia de augumentare cu implant

Se face pentru a contura mandibula/bărbia și pentru a-i crește proiecția.

Se aplică un implant de silicon pe osul mandibular.

Implanturile au forme și mărimi variate pentru a satisface cât mai multe nevoi. Uneori aplicăm un implant mic strict pe bărbie, alteori implanturi mai mari, care modelează și ramul mandibular de la bărbie spre posterior.

De obicei se face în anestezie locală, rar cu sedare. Durează 20 de minute. Incizia e în interiorul gurii, deci nu lasă cicatrici vizibile.

Se poate crește înălțimea bărbiei, proiecția anterioară, fie ambele planuri.

În general oferă un caracter mai masculin feței.

Durerile sunt minime sau inexistente și se pot utiliza calmante obișnuite.

Se simte un anumit disconfort, pot apărea umflături și vânătăi în zonă. Firele se scot după o săptămână și se recomanda evitarea activității fizice pentru încă 4 saptamani.

IMPORTANT!

Este recomandat să se mențină o igienă bucală corespunzătoare și să se consume hrană lichidă/semisolidă în primele zile după operație.

Recuperarea depinde de complexitatea operației. Dacă se introduce implant de silicon, perioada de recuperare este mai rapidă.