Un studiu recent realizat de  AARP (Public Attitudes Toward Aging, Beauty and Cosmetic Surgery) cu 1210 persoane de sex feminine din care 367 cu varsta cuprinsa intre 18-34 ani, 243 cu varsta cuprinsa intre 35-44, 250 cu varsta intre  45-54, 147 cu varsta cuprinsa intre 55-64 si 203 cu varsta 65+ arata ca femeile din America fac diverse sacrificii pentru a isi pastra un look tanar si atractiv.

  Astfel:

  -88% au tinut dieta macar o data in viata.

  -alte 80% au facut sport regulat.

  -63% se vopsesc regulat pentru a acoperi firele albe iar procentele cresc impresionant dupa varsta de 45 ani.

  -petru a avea un ten tanar 3 din 10 femei folosesc cosmetice anti-ageing.

  -1 femeie din 20 a apelat la o interventie chirurgical-estetica.

  -58% spun ca urmeaza sa isi faca in viitor un lifting facial.

  -4% si-au facut peeling chimic

  Din operatii facute 19% sunt de rinoplastie, 17% blefaroplastie, 12% implant mamar, 11% liposuctie si 8% lifting facial.

  De ce recurg acestea la interventii chirurgicale?

  ‘’Majoritatea pacientelor dupa operatie se schimba radical, incep sa fie mai increzatoare, sunt fericite cu noua infatisare, nu mai au probleme legate de aspectul lor fizic, se simt atractive, arata mai tinere si asa cum au visat dintodeauna”, explica Doctorul Calin Dobos.

  ”De asemenea primesc multe remarci pozitive legate de noua infatisare dar putini isi dau seama ca au recurs la o interventie chirurgicala, de asemenea pentru femeile care au functii de conducere este un beneficiu enorm deoarece aspectul fizic devine un avantaj in business.” a mai declarat acesta.

  Sursa: www.retetedesanatate.ro