Nu mai este un subiect tabu faptul că din ce în ce mai multe românce apelează anual la intervenții estetice, iar vedetele nu mai ascund faptul că au ajutat-o puțin pe mama natură în ceea ce le privește. După workshop-ul de intervenții estetice noninvazive organizat de către Dr. chirurg estetician Călin Doboș, Simona Trașcă a plecat acasă cu buze mai mari și mai bine conturate. Vedeta a mai apelat și în trecut la astfel de intervenții, motiv pentru care s-a arătat încântată să fie cea pe care chirurgul estetician să facă demonstrația live.

  „Am ales să organizez din nou acest tip de workshop pentru că există un grad mare de dezinformare cu privire la intervențiile estetice noninvazive, deși sunt foarte căutate. Printre femei circulă o mulțime de informații care nu sunt reale, fapt pentru care am simțit nevoia unei clarificări. Am explicat în primul rând care sunt diferențele dintre botox și acid hialuronic, în ce situații sunt folosite și care sunt recomandările de utilizare. Pentru că am realizat și o demonstrație live – i-am injectat Simonei Trașcă acid hialuronic în buze, participantele care nu au mai văzut așa ceva până acum au avut ocazia să înțeleagă modul în care se desfășoară intervenția”, explică Dr. Călin Doboș.

  Atât jurnalistele, cât și celelalte invitate s-au arătat interesate de procedurile detaliate de chirurgul estetician, acesta oferindu-le informații despre cele mai noi tehnologii din domeniu, dar și sfaturi și secrete din culisele chirurgiei estetice.

  Diferențele dintre botox și acid hialuronic

  Chirurgul estetician a explicat că există diferențe între toxina botulinică și acidul hialuronic și că modurile lor de acționare sunt diferite. Botoxul este o proteină care reușește, temporar, să inhibe contracția mușchilor faciali, iar injectat în doze mici, împiedică formarea și definirea ridurilor de expresie. Substanța injectabilă este folosită pentru atenuarea ridurilor transverse ale frunții, a ridurilor de la colțurile ochilor, dar și a celor verticale și orizontale dintre sprâncene și de la baza nasului, precum și la minimizarea hiperhidrozei axiale sau palmare.

  Chirurgul a explicat că este important ca substanțele injectate să fie omologate și originale, iar produsele pe care le utilizează sunt special realizate astfel încât să fie împiedicată falsificarea sau contrafacerea. Doctorul utilizează botox cu un minim de difuziune a toxinei de la punctul de injectare, motiv pentru care efectul este concentrat.

  Acidul hialuronic este utilizat pentru umplerea ridurilor de expresie sau a celor fine cauzate de îmbătrânirea cutanată, dar și pentru remodelarea și mărirea volumului buzelor, diminuarea cearcănelor și modelarea pomeților. Acidul hialuronic se găsește la toate organismele vii, iar la om se află în multe țesuturi din corp, precum în dermul pielii și în cartilaje, fapt pentru care este foarte ușor acceptat de către organism.

  Redensificarea dermului se realizează prin regenerarea celulară datorată aminoacizilor și anti-oxidanților regăsiți în substanța injectată, alături de acidul hialuronic. Acidul hialuronic are proprietatea de a atrage apa, motiv pentru care menține hidratarea internă optimă pielii și este extrem de versatil în utilizare.

  Sursa: www.tvhappy.ro